Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grillowana wołowina

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

polędwica wołowa 4 plastry
pieprz
sól
ananas 3 plastry
cytryna 1
sos diabelski gotowy
winiak 2 łyżki
czosnek 2 ząbki
oliwa

Przepis i sposób przygotowania na: Grillowana wołowina

Czosnek przecisnąć przez praskę przełożyć do miseczki potem wlewamy cały sok z jednej cytryny , winiak , sól , pieprz , oliwę i to dokładnie wymieszać .Mięso umyć i osuszyć i natrzeć mięso tą marynatę i odstawić na parę godzin , po tym czasie mięso grillujemy . W tym czasie ananasa pokroić w kostkę , zgnieść zielony pieprz i gotowy już sos diabelski połączyć z ananasem i pieprzem polać gotowe mięso .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Betka 09.08.2012 09:26
ekstra
babcia
babcia 17.06.2012 09:06
pomysłowe
bgs1984 16.06.2012 17:37
pycha
marzenciak1985 16.06.2012 17:23
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak