Sposób przygotowania

Czekoladę rozpuścić w gorącej kąpieli wodnej. Masło pokroić na małe kawałki i wrzucić do czekolady. Utrzeć dokładnie. Żółtka oddzielić od białek i kolejno po jednym domieszać do masy, ucierając. Mus lekko ostudzić. Wlać alkohol, wymieszać. Śmietanę ubić z cukrem waniliowym i dodać do musu. Na koniec mus połączyć z ubitymi na pianę białkami. Chłodzić 2-3 godziny. Udekorować wisienkami.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Agnieszka172

    zrobię te cudeńko , bez czekania na walentynki
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    mam ten przepis z kalendarza

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !