Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tarta z rzodkiewką

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

śmietanka 5 łyżek
parmezan starty 2 łyżki
ząbek czosnku 2 szt
tymianek 2 listki
ciasto francuskie 1 połowa
rzodkiewka 10 szt
oliwa 2 łyżki
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Tarta z rzodkiewką

Do sera, czosnku i tymianku dodać śmietanę, a następnie wszystko wymieszać i rozprowadzić na surowym cieście. Rzodkiewki pokroić w plasterki i wymieszać z oliwą i pieprzem i wyłożyć na ciasto. Piec w temperaturze 180 stopni przez około 30 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kejti 12.02.2014 12:34
Ciekawe,nigdy nie jadam tarty z rzodkiewką.
Bernadeta1 01.12.2013 10:06
takiej nie jadłam a na pewno bardzo smaczna
Renata22 11.08.2013 13:37
lubię takie proste dania, ale w zaskakujacym połączeniu składników;)
Bernadeta1 30.06.2013 13:09
ciekawa tarta
Katarzyna59 06.05.2013 15:09
ciekawy pomysł
Rafał10 08.03.2013 11:16
Bardzo fajny przepisik i pomysł na rzodkiewkę :D
Norgiusz 17.08.2012 09:09
super
melonik 15.08.2012 08:25
mniam
melonik 15.08.2012 08:25
mniam
hahanka 06.08.2012 14:14
ciekawy pomysł
Aleksandraa 22.07.2012 18:28
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak