Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto francuskie z owocami

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 paczka
gruszka 1
marmolada owocowa
żółtko jajek 1
cukier puder
brzoskwinie w puszce 20 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto francuskie z owocami

Ciasto francuskie wyłożyć na blacie do pieczenia i przeciąć na pół. Brzoskwinie drobno posiekać , banany obrać ze skóry i pociąć w kostkę , gruszkę umyć , i pokroić w drobną kostke. Wszystko ze sobą dobrze wymieszać. I wyłożyć na ciasto francuskie . Na samą górę porobić paski z marmolady na owoce. Następnie całość zakryć drugą połową ciasta francuskiego również boki i wysmarować żółtkiem roztrzepanym z odrobiną wody. Całość włożyć do pieca o temperaturze 200 stopni na około 20 minut. Po wyjęciu ciasto schłodzić w temperaturze pokojowej i posypać cukrem pudrem . Można udekorować owocami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 07.07.2012 14:14
Znakomitość, lubię to.
Justyna Jussstiii 16.06.2012 19:47
super
wojtek5 15.06.2012 19:47
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak