Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

grillowany pstrąg

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pstrąg 1 szt.
sól
sok z cytryny
masło 1/2 kost.
natka pietruszki 1/2 pęczka

Przepis i sposób przygotowania na: grillowany pstrąg

pstrąga sprawić z głową umyć osuszyć w miseczce wymieszać sól z łyżką soku z cytryny i natrzeć rybę odstawić na 30min.masło rozpuścić i wymieszać z drobno posiekana natką pietruszki oraz 2 łyżkami soku z cytryny przyprawić do smaku solą i pieprzem białym przestudzić i polać pstrąga z wewnątrz i zewnątrz piec na rozgrzanym grillu po 8min.a każdej strony,bezpośrednio po upieczeniu podawać z plasterkami cytryny i krążkami cebuli.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wafelek2601 09.02.2013 16:47
Uwielbiam pstrąga
EWI 15.06.2012 17:37
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak