Sposób przygotowania

Włoszczyznę i buraki umyć, oczyścić, zetrzeć na tarce o dużych otworach, poddusić na połowie smalcu, zalać wodą, tak by warzywa były tylko przykryte, dodać umyte i namoczone wcześniej grzybki, przypieczoną nad gazem cebulę oraz wszystkie przyprawy. Gotować pod przykryciem. Gdy warzywa będą już miękkie, dołożyć koncentrat pomidorowy, fasolę z puszki, sok buraczany, kostkę rosołową oraz zmiażdżony z solą czosnek. Resztę smalcu stopić, wsypać mąkę i smażyć, mieszając, aż nabierze żółtego koloru, zasmażką zagęścić zupę. Przed podaniem posypać koperkiem.

Komentarze

  • 4
    original
    Opublikowano

    marzencia2007

    a ja bardz lube taki barszczyk z pierożkami ;)
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Lidia11

    fajny przepis
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    justyna111

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !