Sposób przygotowania

Ziemniaki obieramy,myjemy i gotujemy w osolonym wrzątku. Ugotowane odcedzamy i mielimy przez maszynkę. Do ostudzonych wbijamy jajko i wsypujemy mąkę po czym wyrabiamy na jednolita masę. Przyprawiamy sola i pieprzem. Na patelni podsmażamy cebulę po czym dodajemy pokrojone drobno pieczarki. Osączone przyprawiamy solą. pieprzem i magą. Z ciasta z ziemniaków formujemy kulki które ręka spłaszczamy i kładziemy na nich farsz pieczarkowy.Zlepiamy kule, po czym panierujemy w jajku i bułce tartej. Smażymy na grącym tłuszczu na złoty kolor.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kamyk

    ciekawe jak smakują, szkoda że zdjecia nie ma , ale przepis może się przydać
  • 2
    original
    Opublikowano

    malaczarna23

    bardzo lubię
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Barbara/zuza22_85

    fajny

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !