Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapustka

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta 2 głowki
cebula 3 sztuki
koperek do smaku
sól i pieprz do smaku
kiełbasa 25 dag
Kucharek przyprawa do potraw do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Kapustka

Naszą kapustę musimy wypłukac, i poszatkować . Dodajemy ją do garnka przygotowanego i zalewamy niewielką ilością wody. Do naszej kapusty dodajemy około 2 łyzeczek kucharka. Przykrywamy pokrywką i dusimy do miękkości wraz z pokrojoną w kostkę naszą kiełbasą . Dodajemy cebulę, obraną pokrojoną- do już miękkiej kapusty. DOprawiamy ją do smaku, solą i pieprzem. dodajemy troszkę posiekanego koperku. Jeszcze około 5 miinut pozosatwiamy na małym ogniu.


Taką kapuste, ja podgrzewałąm akurat na zdjeciu by była ciepła do obiadku:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

parysek10 15.06.2012 19:45
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak