Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Barszcz z warzywami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

buraków 70 dag
cebule 2
fasoli 20 dag
ziemniaków 40 dag
ogórek
pomidor
śmietany 4 łyżki
masła łyżka
posiekanego koperku 2 łyzki
sól, pieprz
jabłko kwaśne kilka szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Barszcz z warzywami

Fasolę przebrać, opłukać, namoczyć na noc w zimnej wodzie. Następnego dnia zalać świeżą wodą, ugotować do miękkości, odcedzić.

Buraki starannie wyszorować, włożyć do wrzącej wody, ugotować do miękkości. Ostudzić, obrać, utrzeć na tarce o dużych oczkach. Cebulę obrać z łupin, posiekać, włożyć do rondla z rozgrzanym masłem i lekko poddusić. Dodać obrane, umyte i pokrojone w kostkę ziemniaki, osolić, ugotować do miękkości.

Jabłka umyć, obrać, starannie wykroić gniazda nasienne, pokroić w kostkę, dodać do zupy razem z fasolą i burakami. Zupę zagotować, przyprawić sokiem z cytryny, solą i pieprzem. Wlać śmietanę, dodać koperek. Na talerzach ułożyć pokrojony ogórek i pomidor, zalać gorącym barszczem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak