Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Obiad

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szpinak do obiadu
Martadela 10 plastrów
rzodkiew 1 pęczek
ogórek 3 sztuki
sól i pieprz do smaku
ziemniaki ugotowane 2 kg
koperek do smaku
Bułka tarta klasyczna Prymat do panieri
jajko do panierki

Przepis i sposób przygotowania na: Obiad

Przygtowanieszpinaku :
80 dag szpinak,
5 łyżek masło,
4 zabki czosnek,
1 sztuka cebula,
4 łyżki śmietana słodka,
1/3 łyżeczki mąka

margarynę wyładamy do woka ,rozpuszczamy.Cebulę obieramy, kroimy i podduszamy razem z wyciśnietym przez praskę czosnkiem.dodajamy szpinak, opłukany i porwany na mniejsze elemeenty.dodajemy śmietanę rozpuszczoną w wodzie- około pół szkalnki, posypujemy delikatnie mąka , mieszamy i doprawiamy do smaku.

Ziemniakiubijamy. Wyjkładamy na talerz obok spzinaku.

Rzodkiew i ogórka płuczemy, okroimy w plastry, polewamy jogurtem naturalnym i dodajemy sól i pieprz.

Martadele panierkujemy, w jajku i bułce smażymy i też wykłądamy na talerz.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

parysek10 15.06.2012 19:48
dobry obiad
Karolinka111 15.06.2012 15:55
pyszka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak