Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

szaszłyk z szynką i szałwią

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

polędwica wołowa 1/2 kg.
szynka wędzona gotowana 15 dkg.
szałwia
sok z cytryny 1/2 szt.
miód pszczeli 1 łyżeczka
sól

Przepis i sposób przygotowania na: szaszłyk z szynką i szałwią

polędwicę umyć osuszyć na papierowym ręczniku pokroić w plastry o grubości 1cm.sok z cytryny wymieszać z miodem,posmarować pokrojone mięso i odstawić na godzinę w chłodne miejsce układać na ruszcie i piec po 2min.z każdej strony,szynkę pokroić w cienkie plasterki a następnie w paski o szer.3cm.każdy pasek zwinąć w rulon owinąć dużym opłukanym i osuszonym listkiem szałwii i nadziewać na patyk do szaszłyka na przemian podpieczony kawałek wołowiny i owinięty szałwią rulon szynki całość oprószyć solą i pieprzem świeżo zmielonym układać na ruszcie i ogrzewać jeszcze po 2min.z każdej strony.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak