Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

grillowana wieprzowina z grzybami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

sznycle wieprzowe 4 szt.
sól
oliwa 4 łyżki
pomidory 4 szt.
cebula 1 szt.
grzyby 1/2 świeże lub mrożone

Przepis i sposób przygotowania na: grillowana wieprzowina z grzybami

grzyby najlepiej jak mamy leśne tj.podgrzybki lub borowiki,mięso opłukać osuszyć oprószyć solą i tymiankiem skropić oliwą wymieszać i odstawić w chłodne miejsce,grzyby oczyścić umyć większe pokroić na kawałki pomidory umyć sparzyć wrzątkiem obrać ze skórki pokroić na cząstki stwardniałe kawałki usunąć cebulę obrać i posiekać zeszklić na oliwie dodać grzyby i pomidory chwilę dusić podlać kilkoma łyżkami wody doprawić do smaku tymiankiem i solą wymieszać i chwilę jeszcze poddusić na małym ogniu,mięso układać na ruszcie i upiec po 5 min.z każdej strony,podawać z duszonymi grzybami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wafelek2601 22.09.2012 09:59
Dobra
Kekerboom 15.06.2012 14:41
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak