Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kasztanki

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

herbatniki 40 dag
masło lub margaryna 25 dag
cukier 25 dag
wódka 50 ml
kakao 4 łyżki
olejek migdałowy

Przepis i sposób przygotowania na: Kasztanki

Ciastka przepuścić przez maszynkę, cukier utrzeć z masłem na masę i
stopniowo dodawać olejek, kakao i rozdrobnione herbatniki. Wszystko razem
wymieszać i dodać na końcu bardzo powoli wódkę. Formować z tego kulki i
obtaczać w mączce kokosowej (lub wiórkach) lub cukrze. Ochłodzić w lodówce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ziabela 03.07.2011 18:50
a co zorobic jak ciasto wychodzi za suche?
Alicja34 13.11.2010 17:45
smaczne
ana00 10.10.2010 11:04
Wczoraj zrobiłam,pycha :) Pozwoliłam sobie dodać zdjęcie ;)
Alicja34 28.07.2010 12:23
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak