Sposób przygotowania

Poziomki umyć, osuszyć na sitku i delikatnie przemieszać z łyżką cukru.
Słodką śmietankę 18 procentową (z kartonika) ubić mikserem z pozostała częścią cukru i cukrem wanilinowym. Pod koniec ubijania dosypać Śnieżkę i miksować jeszcze 2 minuty.
Żelatynę rozpuścić w 5 łyżkach wrzącej wody. Ostudzić i wlać powoli do śmietany- wlewając mieszać aby się nie porobiły grudki.
Do małych miseczek wsypać poziomki i zalać śmietaną. Schładzać około godziny. Przed podaniem wkładać miseczki do ciepłej wody, potem odwracać i wykładać deser na talerzyki.
Udekorować według uznania- ja polałam łyżeczką likieru Blue curacao.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Kekerboom

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    treonina

    super!
  • 0
    original
    Opublikowano

    daria2911

    super
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Mati13

    wygląda wspaniale
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Aneta2604

    mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    EWI

    wygląda super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !