Sposób przygotowania

Cebulę posiekać, zeszklić na maśle. 60 dag kurek drobno posiekać, dodać do cebuli, dusić 10 min. Dodać mąkę, smażyć 3 min. Dodać 0,5 l rosołu, wymieszać. Połączyć z resztą rosołu, zagotować, gotować 3 min. Śmietankę zahartować kilkoma łyżkami zupy. Zupę zdjąć z ognia, mieszając wlewać śmietanę. Na maśle podsmażyć resztę grzybków. Zupę rozlać do talerzy, ozdobić porcją podsmażonych grzybków.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    magdalea

    wyglada apetycznie:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    ronald88

    super
  • 0
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    robiłam niedawno podobny krem z kurek i nie smakowała kurkami :) ale dobra zupa w sumie
  • 1
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    nie przepadam za grzybami, ale zupka wygląda wspaniale :)
  • 1
    papryka
    Opublikowano

    adelajda

    rewelacja !!
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    smaczna jest taka zupa z kurek
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    bardzo lubię

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !