Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa krem ze świeżych kurek

3.0
(14)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kurki 65 dag
rosół z drobiu 1,5 l
cebula 1 szt
mąka 1 czubata łyżka
kremówka 1 szkl
masło do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa krem ze świeżych kurek

Cebulę posiekać, zeszklić na maśle. 60 dag kurek drobno posiekać, dodać do cebuli, dusić 10 min. Dodać mąkę, smażyć 3 min. Dodać 0,5 l rosołu, wymieszać. Połączyć z resztą rosołu, zagotować, gotować 3 min. Śmietankę zahartować kilkoma łyżkami zupy. Zupę zdjąć z ognia, mieszając wlewać śmietanę. Na maśle podsmażyć resztę grzybków. Zupę rozlać do talerzy, ozdobić porcją podsmażonych grzybków.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 04.08.2014 21:38
bardzo lubię
RenataZ-et 16.12.2013 21:03
smaczna jest taka zupa z kurek
adelajda 14.08.2013 20:18
rewelacja !!
Iwusia 29.05.2013 22:43
nie przepadam za grzybami, ale zupka wygląda wspaniale :)
caralajna 26.07.2012 23:26
robiłam niedawno podobny krem z kurek i nie smakowała kurkami :) ale dobra zupa w sumie
ronald88 16.06.2012 20:17
super
magdalea 15.06.2012 18:24
wyglada apetycznie:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak