Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kotleciki gołąbkowe

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

farsz do gołąbków
jajko 1 sztuka
zarodki pszenne 3 łyżki
Sos pieczeniowy jasny

Przepis i sposób przygotowania na: kotleciki gołąbkowe

Do farszu wbijamy jajko oraz wsypujemy zarodki pszenne. Dokładnie wyrabiamy masę,na rozgrzany tłuszcz wkładamy porcje kotlecików i smażymy na zloty kolor z obu stron.

Sos przygotowujemy wg przepisu na opakowaniu i gorącym polewamy kotleciki.

Polecam zmniejszyć ilość podanej wody do 200ml , ja tak zrobiłam i sos wcale nie był za gęsty a wręcz bardzo aksamitny i idealny w smaku :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak