Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto korzenne z powidłami

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 2 szklanka
mleko 1 szklanka
masło 200 g
jajko 3 sztuka
cukier 1 szklanka
dżem 3 łyżka
Soda oczyszczona Prymat 2 łyżeczka
kakao 1 łyżka
powidła śliwkowe 1 słoik
Przyprawa do piernika ciast i deserów Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto korzenne z powidłami

Masło ucieramy z cukrem, dodajemy po jednym jajku, mąkę, sodę rozpuszczoną w mleku oraz pozostałe składniki. Przekładamy do średniej wielkości formy (np. 32x20cm) i pieczemy w temp. 180 stopni przez ok. 40 minut (sprawdzamy patyczkiem). Studzimy. Przekładamy powidłami i polewamy ulubioną polewą.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorota37 27.08.2012 13:47
apetyczne
jolanta19 15.06.2012 19:40
mniam
daria2911 15.06.2012 16:47
chętnie zjadłabym kawałek do kawy :P

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak