Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto do kruchych rurek

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 500 g
margaryna 250 g
żółtko jajek 4 sztuka
śmietana kwaśna 1/2 szklanka
ocet 1 łyżka
sól 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto do kruchych rurek

Mąkę posiekać z margaryną, śmietaną i wymieszać z żółtkami, solą i octem. Schłodzić, rozwałkować i kroić pasy o szerokości 1,5 cm, nawijać na rurki i piec na złoto w temperaturze 180 stopni. Wychodzi ok. 60 sztuk.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak