Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z melona i arbuza z limoncello

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

arbuz 1/2 kg
melon 1/2 kg
limoncello 50-70 g
sok z cytryny do smaku
cukier waniliowy do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z melona i arbuza z limoncello

Arbuza pokroić w plastry, obrać ze skóry i wydrążyć ciemne twarde pestki (jasne drobne mogą zostać) - przełożyć do miski razem z sokiem wypływającym podczas krojenia.
Melona przekroić na pół, wydrążyć łyżką gniazdo nasienne, pokroić w plastry i obrać skórę - miąższ pokroić w kostkę zachowując sok.
Dodać do arbuza, wcisnąć nieco soku cytrynowego do smaku i wsypać cukier waniliowy - przemieszać.
Sałatkę polać likierem limoncello i wstawić na godzinę do lodówki.



UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aisza1 02.01.2013 09:25
pycha
Monika63 03.08.2012 08:39
pychotka
eagle 30.06.2012 10:54
Już to lubię :)
Habibi 24.06.2012 06:41
* serdecznie zapraszam do korzystania z moich różnorodnych przepisów i mam nadzieję, że każdy znajdzie tutaj coś smacznego dla siebie :) *
dwa pokoje z kuchnią 15.06.2012 15:00
mniamniusie! właśnie wcinam arbuza

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak