Sposób przygotowania

Arbuza pokroić w plastry, obrać ze skóry i wydrążyć ciemne twarde pestki (jasne drobne mogą zostać) - przełożyć do miski razem z sokiem wypływającym podczas krojenia.
Melona przekroić na pół, wydrążyć łyżką gniazdo nasienne, pokroić w plastry i obrać skórę - miąższ pokroić w kostkę zachowując sok.
Dodać do arbuza, wcisnąć nieco soku cytrynowego do smaku i wsypać cukier waniliowy - przemieszać.
Sałatkę polać likierem limoncello i wstawić na godzinę do lodówki.





Komentarze

  • 2
    ds
    Opublikowano

    dwa pokoje z kuchnią

    mniamniusie! właśnie wcinam arbuza
  • 2
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    <b>* serdecznie zapraszam do korzystania z moich różnorodnych przepisów i mam nadzieję, że każdy znajdzie tutaj coś smacznego dla siebie :) *</b>
  • 2
    original
    Opublikowano

    eagle

    Już to lubię :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Monika63

    pychotka
  • 1
    original
    Opublikowano

    aisza1

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !