Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka nadziewane śledziem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 6 szt
filety śledziowe 2 szt
cebula 1 szt
szczypiorek 1 pęczek
majonez 3 łyżki
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka nadziewane śledziem

Jajka gotujemy na twardo w lekko osolonej wodzie. Następnie studzimy, ostrożnie obieramy i przekrawamy na pół. Łyżeczką wyjmujemy żóltka i przekładamy je do miseczki. Rozgniatamy je widelcem. Filety śledziowe kroimy w bardzo drobną kostkę. Cebulę obieramy i drobniutko siekamy. Szczypiorek płuczemy pod bieżącą wodą, osuszamy i równiez drobno siekamy. Następnie pokrojone śledzie przekładamy do miseczki z żółtkami, dodajemy cebulę, szczypiorek, majonez, sól oraz pieprz do smaku. Całość dokładnie mieszamy. Tak pzrygotowanym farszem napełniamy białka jajek. Dowolnie dekorujemy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak