Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pesto szpinakowo-szczypiorkowe z jajkami

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szpinak młody 150 g
szczypiorek średni pęczek
czosnek 3 ząbkki
oliwa 1/2 szkl.
majonez 1-2 łyżki
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat do smaku
pestki dyni 5 łyżek
ocet balsamiczny
jajko ugotowane na twardo 2-3 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Pesto szpinakowo-szczypiorkowe z jajkami

Pestki dyni podprażyć na suchej patelni, ostudzić i wsypać do blendera.
Szpinak przebrać, opłukać i odwirować w wirówce do sałaty - dodać do blendera.
Posiekać szczypiorek i jajka na twardo, wycisnąć czosnek i dołożyć do szpinaku.
Dosypać nieco soli, dodać oliwę i majonez - miksować do uzyskania gęstej masy.
Spróbować i ew. doprawić solą i odrobinką octu balsamicznego.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Seba 01.08.2012 08:41
bardzo fajny przepis
eagle 30.06.2012 10:55
Musimy spróbować.
Habibi 24.06.2012 06:41
* serdecznie zapraszam do korzystania z moich różnorodnych przepisów i mam nadzieję, że każdy znajdzie tutaj coś smacznego dla siebie :) *

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak