Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mięsne paluszki w sezamie

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pierś z kurczaka podwójna 2 szt
jajko 3 szt
sezam 10 dag
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Mięsne paluszki w sezamie

Pierś z kurczaka dokładnie myjemy, a następnie gotujemy do miękkości w lekko osolonej wodzie. Po ugotowaniu mięso studzimy, osuszamy i kroimy w cienkie, długie paski. Następnie bułkę tartą łaczymy z sezamem, a w oddzielnym talerzu rozkłócamy jajka. Paski kurczaka moczymy w jajku, a następnie obtaczamy w bułce z sezamem. Tak przygotowane mięso smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ewaa 29.08.2012 22:28
ja robiłam podobne ale nie gotowałam tylko obsmażałam mięsko...pychota:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak