Sposób przygotowania

Wodę zagotować z przyprawami korzennnymi, pokrojonym cynamonem, cukrem i startą skórką z cytryny i pomarańczy (bez białego albedo).
Dodać rodzynki, nakryć i gotować 45-60 minut na małym ogniu.
Odstawić do ostygnięcia, nie odkrywając - następnie dodać miód, cukier waniliowy i bardzo dokładnie wymieszać.
Dołożyć pokrojony w dużą kostkę chleb, drożdże i sok wyciśnięty z cytryny i pomarańczy.
Garnek nakryć i pozostawić w temperaturze pokojowej na 2-3 doby.
Napój odcedzić jak najdokładniej - najlepiej przez 2 warstwy tetry przełożonej warstwą waty.
Przelać do 5 litrowej butli po wodzie mineralnej, zakręcić i odstawić w dość chłodne miejsce na kilka dni.

Komentarze

  • 2
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    <b>* serdecznie zapraszam do korzystania z moich różnorodnych przepisów i mam nadzieję, że każdy znajdzie tutaj coś smacznego dla siebie :) *</b>
  • 1
    original
    Opublikowano

    eagle

    Ciekawy przepis...
  • 1
    original
    Opublikowano

    Monika63

    ciekawy pomyał

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !