Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Panga w cebulowej marynacie

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka tortowa 200 gram
pieprz mielony
sól
olej 100 gram
Koperek suszony Prymat 1 łyżka
sok z cytryny 3 łyżki
panga 1 kg
cebula 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Panga w cebulowej marynacie

Kroki postępowania

1
Najpierw rozmroziłam pangę wymoczyłam ja . Zabrałam się za marynatę zrobiłam ja z oleju soku z cytryny odrobiny pieprzu i soli , cebuli startej na miazgę i łyżeczki koperku . Wymieszałam i natarłam ryby z obu stron wstawiłam do lodówki na 20 minut
Krok 1 - Panga w cebulowej marynacie foto
2
Nastawiłam patelnie, najpierw w mące kładłam a potem smażyłam z obu stron na złotawy kolor
Krok 2 - Panga w cebulowej marynacie foto
3
podałam z ryżem i surówką .
Krok 3 - Panga w cebulowej marynacie foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

fijolek91 15.06.2012 17:32
super
Justyna23
Justyna23 15.06.2012 11:24
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak