Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczarki zapiekane z kaszą i grzybami

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 12 szt
ser 3 plastry
masło 50 gram
pieprz mielony
rosołek drobiowy 1 szt
curry 1 łyzeczka
kasza gryczana 100 z grzybami

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczarki zapiekane z kaszą i grzybami

Kroki postępowania

1
Kasze wyjęłam z opakowania przepłukałam i ugotowałam w 500 gram wody z dodatkiem rosołku drobiowego pieprzem i curry Gotowałam 40 minut aż cały wywar wsiąkł w kaszę dodałam łyżeczkę masła. Pieczarki umyłam ze środka wszystko wycięłam robiąc otwór na kaszę .Każdą pieczarkę odrobinę posoliłam do środka włożyłam po kawałeczku sera.
Krok 1 - Pieczarki zapiekane z kaszą i grzybami foto
2
nałożyłam kaszę. Od napoju wzięłam korek i nim wycięłam kółeczka z sera położyłam na każdą pieczarkę. Wstawiłam do naczynia do zapiekania 12 sztuk mi wyszło
Krok 2 - Pieczarki zapiekane z kaszą i grzybami foto
3
odrobinę margaryny dałam . Podczas pieczenia rozpłynie eis i będzie potem do obiadu Zapiekałam w 170 stopniach około 40 minut
Krok 3 - Pieczarki zapiekane z kaszą i grzybami foto
4
To dopiero pyszności :)
Krok 4 - Pieczarki zapiekane z kaszą i grzybami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

rybka 10.05.2013 17:31
ciekawy pomysł
Małgorzata106 20.08.2012 21:19
super
cukiereczek 23.07.2012 07:36
pomysłowe
suzana 15.06.2012 11:41
idealne dla mojej 2 połówki!
gosia47-47 15.06.2012 10:25
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak