Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

MARKIZY Z CZEKOLADĄ I PIANKĄ MARSHALLOW

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

herbatniki 8 paczek
masło 200 g
cukier brązowy 2/3 szkl
mleko 1/2 szkl
cukier waniliowy
pianki marszallow 3 szkl
deser 2,5 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: MARKIZY Z CZEKOLADĄ I PIANKĄ MARSHALLOW

Piekarnik rozgrzać do 175 stopni.Formę o boku 25 cm. wyłożyć papierem. Ułożyć na dnie herbatniki.Stopić w rondlu masło dodać cukier i mleko.Mieszać aż cukier się rozpuści.Zdjąć z ognia wsypać 1,5 szkl. drobno pokruszonych herbatników i wymieszać.Połową powstałej masy polać herbatniki w blaszce .Na to wsypać połowę pianek [jak są duże to pokroić na mniejsze kawałki]pianki posypać połową pokruszonej czekolady.Przykryć wszystko kolejną warstwą herbatników.Powtórzyć powyższe czynności.Na wierzch herbatniki.Zapiekać 12-15 min.Całkowicie ostudzić przed pokrojeniem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Rafał10 15.06.2012 11:49
pychotka :)
tessinka 15.06.2012 10:29
pomysłowe :)
Katarzyna87 15.06.2012 10:20
fajne
ewka1978 15.06.2012 10:17
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak