Sposób przygotowania

Krok 1 / 4

Żółtka ubiłam z cukrem Śmietankę podgrzałam z cukrem waniliowym. Dodałam sok z cytryny i skórkę. Zdjęłam z ognia, wymieszała z żółtkami i znowu stawiłam na ogień.Podgrzewałam aż zgęstniało zdjęłam z ognia potem zostawiam do wystudzenia. Przelałam do pojemnika litrowego i wstawiłam do zamrażarki. Po godzinie wyciągnęłam z zamrażalnika wymieszałam blenderem . Schowałam ponownie do zamrażalnika i znowu wyjęłam po godzinie to samo. Tę czynność powtarzałam 3 razy. Dzięki temu lody będą bardziej puszyste :)
Lody przełożyłam gałką do miseczek po trzy sztuki


Komentarze

  • 0
    kucharka
    Opublikowano

    gosia47-47

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    Justyna23

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    suzana

    muszę wypróbować
  • 0
    original
    Opublikowano

    niedozywiona

    a mi się śni po nocach maszyna do lodów ...
  • 0
    original
    Opublikowano

    cukiereczek

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    plocia

    uwielbiam takie deserki w gorące dni
  • 0
    original
    Opublikowano

    adam1f

    dobre
  • 1
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    lody sama a śmietana w sprayu ???
  • 1
    141751_bukiet_kwiatow_tulipany_wazon
    Opublikowano

    Henryka2

    Trochę jarmarczna ta dekoracja.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !