Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ciasto japońskie

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kostka masła, 9 jaj, 30 dkg. maku, 60 dkg,jabłek
kasza manna 9 łyżek (czubatych)
proszek do pieczenia 1,5 łyżeczki
cukier puder 450 g

Przepis i sposób przygotowania na: ciasto japońskie

Masło utrzeć z cukrem, dodając po jednym żółtku. Mak sparzyć , przekręcić, jabłka zatrzeć na tarce o grubych oczkach. Do utartej masy dodać po 1 łyżce maku, później jabłka. białka ubić i dodać. , na koniec kaszkę, proszek i bakalie. Piec około 1 godziny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

janek64 06.06.2012 10:51
Przepis zapowiada się ciekawie :)
aleksa123 13.03.2012 19:35
coś nowego
usmiech 22.09.2011 21:17
dobre
kriso 01.09.2011 18:56
ciekawy przepis
Grazyna0211 30.06.2011 14:51
fajna nazwa tego ciasta
mariusz14 14.10.2010 20:50
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak