Sposób przygotowania

Kwiaty jaśminu zebrać w suchy i słoneczny dzień.
Płatki wsypać do słoja, zalać wódką, dodać skórkę otartą z wyszorowanej i sparzonej cytryny (bez albedo!), dosypać cukier waniliowy, szczelnie zakręcić i wymieszać.
Słoik odstawić na miesiąc w słoneczne (ciepłe) miejsce.
Po miesiącu odcedzić macerat - dodać miód i sok wyciśnięty z 2 cytryn.
Odstawić do zmacerowania na 3 miesiące w ciemne miejsce.
Przefiltrować przez papierowy filtr do kawy.
Odstawić na kilka miesięcy - do zimy ;)

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Paweł10

    pycha
  • 2
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    <b>* Zapraszam serdecznie do wypróbowania moich różnorodnych przepisów - każdy znajdzie tutaj coś smacznego dla siebie :) *</b>
  • 1
    original
    Opublikowano

    eagle

    Musi być smaczna.
  • 1
    original
    Opublikowano

    agam26

    ciekawe
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    usmiech

    dobre

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !