Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

jajecznica z kalafiorem

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kalafior 1/2 szt
jajko 6 szt
sól
pieprz
Gałka muszkatołowa mielona Prymat szczypta
masło 1 łyżeczka
margaryna

Przepis i sposób przygotowania na: jajecznica z kalafiorem

Kalafior podgotowujemy we wrzącej wodzie,następnie go osączamy dzielimy na mniejsze kawałki i smażymy go na rozgrzanej margarynie na średnim ogniu co pewien czas mieszając aż kalafior się zarumieni,następnie zmniejszamy ogień dodajemy masło a gdy się rozpuści wlewamy jajka i przyprawiamy do smaku solą i pieprzem i gałką.Smażymy ciągle mieszając aż jajka się odpowiednio zetną.Podajemy posypane natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agnieszka214 29.07.2012 13:21
pomyslne
dorotka0000025 15.06.2012 13:02
pyszne
Rafał10 15.06.2012 11:53
apetyczne:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak