Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka ogórkowo-ryżowa z jajkiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 1 woreczek
jajko 4 szt
szczypiorek
pieprz
sól
majonez 4 łyżki
śmietana 4 łyżki
ogórek 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka ogórkowo-ryżowa z jajkiem

Ryż ja wybrałam pełnoziarnisty gotujemy w osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu . Po ugotowaniu studzimy ryz i wyciągamy z woreczka . Do zimnego ryżu dodajemy posiekany szczypiorek . Jajka gotujemy na twardo . Obieramy studzimy i siekamy . ogórka zielonego myjemy obieramy i kroimy w kosteczkę dodajemy do sałatki . Wszystkie składniki mieszamy . Do majonezu dodajemy śmietanę mieszamy i dodajemy do sałatki . Sałatkę mieszamy z majonezem i doprawiamy pieprzem .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

tessinka 15.06.2012 10:34
muszę spróbować :)
iwa643 15.06.2012 06:48
polecam
iwa643 15.06.2012 06:48
polecam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak