Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety z piersi indyka.

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z indyka 1/2 kg
jajko 1 sztuka
sól
pieprz
Bułka tarta klasyczna Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety z piersi indyka.

Pierś z indyka dzielimy na porcje. każda ubijamy tak jak na kotlety, ale nie za mocno, aby mięso sie nie porozrywało. Każdy kotlet obsypujemy solą i pieprzem. Jajko rozbijamy z odrobina soli i pieprzu. Każdy kawałek mięsa panierujemy najpierw w jajko, a nastepnie w bułce tartej. Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy kotlety z kazdej strony aż będą ładnie rumiane.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 20.01.2014 18:24
Apetycznie wyglądają.
Rafał10 15.06.2012 11:54
apetyczne:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak