Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Miodowe brioszki

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pszenna 20 dag
płynny miód 6 łyżek
schłodzone masło 4 łyżki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
szczypta soli
mleko 50 ml
jogurt naturalny 50 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Miodowe brioszki

Do mąki, proszku, soli i posiekanego masła wlewamy jogurt i miód. Wyrabiamy jednolite, gładkie ciasto. Rozwałkowujemy na wysypanej mąką stolnicy na placek o grubości ok. 1 cm. Szklanką o średnicy ok 6 cm wykrawamy krążki i układamy na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce. Krążki smarujemy mlekiem i wstawiamy do rozgrzanego do temp. 200 Stopni piekarnika. Pieczemy ok. 20 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

anja3107 26.08.2010 15:02
fajna nazwa ;-)
Alicja34 10.08.2010 19:29
dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak