Sposób przygotowania

Landrynki namoczyć w wódce i pozostawić na całą dobę co jakiś czas mieszając. Mleko skondensowane niesłodzone mieszamy z cukrem i gotujemy. Następnie ostudzamy i łączymy z rozpuszczonymi cukierkami owocowymi w wódce. Przelewamy do butelki i dobrze schładzamy. Spożywamy w przeciągu dwóch tygodni od zrobienia nalewki. Smacznego!

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Andysz

    fajna;)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Amellia

    ciekawa
  • 1
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    Mleko w połaczeniu z landrynkami zetnie się, bo landrynki zawierają kwasek cytrynowy... Ja mieszam z mleczkiem, ale w kieliszku, nie w butelce!
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kamyk

    o ciekawe jak smakuje

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !