Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Nalewka z landrynek

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mleko skondensowane 0.5 l
cukier drobny 5 łyżek
landrynki 50 dag
wódka 800 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Nalewka z landrynek

Landrynki namoczyć w wódce i pozostawić na całą dobę co jakiś czas mieszając. Mleko skondensowane niesłodzone mieszamy z cukrem i gotujemy. Następnie ostudzamy i łączymy z rozpuszczonymi cukierkami owocowymi w wódce. Przelewamy do butelki i dobrze schładzamy. Spożywamy w przeciągu dwóch tygodni od zrobienia nalewki. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kamyk 13.11.2012 21:40
o ciekawe jak smakuje
Habibi 15.08.2012 08:18
Mleko w połaczeniu z landrynkami zetnie się, bo landrynki zawierają kwasek cytrynowy... Ja mieszam z mleczkiem, ale w kieliszku, nie w butelce!
Amellia 28.07.2012 12:50
ciekawa
Andysz 18.06.2012 13:44
fajna;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak