Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Domowy pasztet

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso wieprzowe bez kości 2 kg
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 szklanka
jajko 3
pieprz do smaku
sól do smaku
warzywa suszone 3 łyżki
królik 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Domowy pasztet

Mięso wieprzowe i z królika przekręcamy przez maszynkę. Do zmielonego mięsa dodajemy 3jajka, szklankę bułki tartej, suszone warzywa, sól i pieprz. Całość Dokładnie mieszamy. Do blachy nakładamy mięsny farsz. Wkładamy do piekarnika rozgrzanego do temperatury 180stopni i pieczemy 1,5godziny. Po tym czasie pozostawiamy pasztet do wystygnięcia i dopiero wtedy wyjmujemy go z blachy. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

daria899 08.05.2013 00:30
bardzo lubię
wlicka 16.03.2013 17:22
taki jest najlepszy!
RenataZ-et 17.09.2012 16:30
Przydatny prepis
Wafelek2601 05.07.2012 08:53
Super
Agnieszka91 15.06.2012 08:33
pychota

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak