Sposób przygotowania

Ziemniaki obieramy, płuczemy i gotujemy w lekko osolonej wodzie. W tym czasie obieramy cebulę i ścieramy na tarce. Następnie odlewamy z ziemniaków wodę i rozgniatamy je. Do ziemniaków dodajemy jaja, mąkę pszenną, mąkę ziemniaczaną, kucharek, pieprz i starte cebule. Wszystko dokładnie mieszamy. Na patelni rozgrzewamy olej. Z farszu ziemniaczano-cebulowego formujemy sporej wielkości kulki a następnie spłaszczamy je. Smażymy na niewielkim ogniu z obu stron do czasu gdy osiągnął złoty kolor. Smacznego!

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    na pewno smaczne :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    pierniczkowo

    jeśli smakują tak dobrze jak wyglądają, to muszę je zrobić:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Anna152

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    Amellia

    mniam
  • 2
    original
    Opublikowano

    Justyna28

    świetne:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Marta1986

    super
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    karolina1869

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !