Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety ziemniaczano-cebulowe

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki 1,5 kg
cebula biała 4
olej do smażenia
mąka ziemniaczana 5 łyżek
mąka pszenna 5 łyżki
Kucharek SMAK LATA do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku
jajko 2

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety ziemniaczano-cebulowe

Ziemniaki obieramy, płuczemy i gotujemy w lekko osolonej wodzie. W tym czasie obieramy cebulę i ścieramy na tarce. Następnie odlewamy z ziemniaków wodę i rozgniatamy je. Do ziemniaków dodajemy jaja, mąkę pszenną, mąkę ziemniaczaną, kucharek, pieprz i starte cebule. Wszystko dokładnie mieszamy. Na patelni rozgrzewamy olej. Z farszu ziemniaczano-cebulowego formujemy sporej wielkości kulki a następnie spłaszczamy je. Smażymy na niewielkim ogniu z obu stron do czasu gdy osiągnął złoty kolor. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

karolina1869 20.12.2012 17:48
super
Marta1986 30.08.2012 18:13
super
Justyna28 23.07.2012 17:32
świetne:)
Amellia 21.07.2012 19:33
mniam
Anna152 26.06.2012 09:06
super
pierniczkowo 17.06.2012 11:43
jeśli smakują tak dobrze jak wyglądają, to muszę je zrobić:)
Rafał10 15.06.2012 11:58
na pewno smaczne :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak