Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajecznica

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jaja 5
mięso drobiowe 15 dag
Szczypiorek cienki 1/2 pęczka
czosnek 3 ząbki
masło 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
Papryka ostra mielona Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Jajecznica

Mięso drobiowe kroimy w kostkę i podsmażamy na masełku. Obieramy czosnek, przepuszczamy przez praskę i pod koniec smażenia mięsa dodajemy. Smażymy minutę. Jaja roztrzepujemy z odrobiną soli i wlewamy na patelnię. Smażymy na niewielkim ogniu ciągle mieszając. Szczypiorek dokładnie myjemy i osuszamy, drobno siekamy i posypujemy jajecznicę. Na koniec doprawiamy solą, pieprzem i papryką ostrą. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agnieszka214 20.06.2012 07:35
lubie taka
Andysz 18.06.2012 13:44
b. lubię;)
Rafał10 15.06.2012 12:01
zapewne pyszne danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak