Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rosołek z piersi indyczej

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pierś indycza 1 kg
marchew 3 szt
pietruszka korzeń 2 szt
seler do smaku
natka pietruszki do smaku
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Rosołek z piersi indyczej

Zagotowujemy wodę i wkładamy do niej umyte mięsko. Stopniowo dodajemy warzywa i gotujemy na bardzo delikatnym ogniu do miękkości mięska. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Wyławiamy całą włoszczyznę, z wyjątkiem marchewki. Podajemy najlepiej z domowym makaronem z marchewka, fasolką typu "Jaś" i posiekana natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Łukasz15 24.10.2013 10:20
Lubię rosołek
RenataZ-et 27.07.2013 21:41
smaczny rosołek
ben-ka 29.05.2013 13:06
z fasolką? nie jadłam takiego.
Ela15 26.05.2013 20:31
ciekawy przepis
IKrakowianka 14.01.2013 20:19
super zupa
SYLKA 08.08.2012 20:24
fajny rosolek
ElizaT 25.07.2012 11:02
ciekawie
Barbara/zuza22_85 15.07.2012 15:09
smaczny
Betka 26.06.2012 20:05
uwielbiam;)
MAR3STA 23.06.2012 19:02
pyszny
MAR3STA 23.06.2012 19:02
pyszny
smakowita 20.06.2012 21:31
fajna propozycja ,
bgs1984 20.06.2012 20:58
mniam
marzenciak1985 20.06.2012 20:50
mniam
Katarzyna59 16.06.2012 17:32
ciekawy przepis
Rafał10 15.06.2012 11:58
na pewno smaczne :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak