Sposób przygotowania

Filety z kurczaka rozcinamy wzdłuż, za pomocą długiego ostrego noża, a by powstała "kieszonka". Staramy się nie uszkodzić mięsa, aby podczas smażenia masło z niego nie wypłynęło. Rozcięte mięso doprawiamy solą i pieprzem. Odstawiamy na bok, aby nabrało smaku od przypraw. Do masła dodajemy przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku, a także posiekane zioła (ja użyłam koperku , tymianku i oregano)oraz sok z cytryny,Mieszamy staranie, tak by ostrzymać masełko-ziołowo-czosnkowe. Tak powstałym nadzieniem faszerujemy piersi z kurczaka.Lekko spłaszczamy kotleciki, by nie były zbyt grube, po czym spinamy wykałaczkami.. Panierujemy kotleciki w mące, jajku i tartej bułce, po czym smażymy na oleju, w średniej temperaturze, aż do ich zrumienienia, pilnując by w środku nie były surowe.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    staropolanka5

    fajny pomysł
  • 1
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    zapewne pyszne danie
  • 1
    original
    Opublikowano

    MagdaeM

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Renia1

    wyglądają naprawdę apetycznie, a to nadzienie musi byc świetne!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Betka

    pycha;)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !