Sposób przygotowania

Masło roztopić, ostudzić. Białka wlać do miski, dodać szczyptę soli i ubić na sztywną pianę. Następnie stopniowo dodawać cukier i ucierać pałką około 10 minut. Po dodaniu wszystkiego cukru wsypywać stopniowo przesianą i wymieszaną z proszkiem do pieczenia mąkę, przestudzone masło, sok z cytryny, aromat. Pod koniec dodać rodzynki i posiekane orzechy, delikatnie wymieszać. Ciasto przełożyć do wyłożonej pergaminem formy i włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec w temp 180 stopni około 45 minut.

Komentarze

  • 0
    th23
    Opublikowano

    ttrytka

    ładnie
  • 1
    original
    Opublikowano

    iziona

    Wygląda pysznie:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    zapewne pyszne danie
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    apetyczny
  • 1
    original
    Opublikowano

    Monika79

    ja robie bez rodzynek
  • 1
    original
    Opublikowano

    Monika79

    ja robie bez rodzynek
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    chętnie spróbuję

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !