Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bigos z młodej kapusty

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta biała 2
mięso mielone 20 dag
kiełbasa zwyczajna 30 dag
koncentrat pomidorowy 1 słoiczek
Kucharek przyprawa do potraw do smaku
pieprz do smaku
olej do smażenia
marchewka 2

Przepis i sposób przygotowania na: Bigos z młodej kapusty

Kapustę przygotowujemy tzn. pierwsze liście odrzucamy i płuczemy pod bieżącą wodą. Siekamy i wrzucamy do garnka z wodą (około 2 litry). Marchewkę obieramy, myjemy i kroimy w pół talarki, dodajemy razem z kapustą. Mięso mielone podsmażamy na rozgrzanym oleju. Kiełbaskę kroimy w kostkę i dodajemy do gardła. Po około pół godziny dodajemy podsmażone mięso mielone. Gotujemy jeszcze około 20-30minut. Następnie dodajemy koncentrat pomidorowy i dokładnie mieszamy. Na koniec doprawiamy do smaku kucharkiem, przyprawą do bigosu i pieprzem. Posypujemy koperkiem. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

sara1 03.09.2012 09:28
fajny przepis
gosia1988 23.06.2012 20:48
super
Andysz 18.06.2012 13:45
lubię bigosik;)
Rafał10 15.06.2012 12:03
mniam mniam
ttrytka 14.06.2012 23:47
bigosik super
msmariusz 14.06.2012 23:16
taki lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak