Sposób przygotowania

Mąkę przesiewamy i mieszamy ją z proszkiem do pieczenia. Masło i cukier ucieramy mikserem na gładką masę. Nie przerywając ubijania, dodajemy do masła jajka-pojedynczo, dodając następne dopiero kiedy to pierwsze połączy się z resztą składników. Następnie dodajemy do masy mąkę i mieszamy, aż masa będzie gładka, bez grudek. Przygotowujemy blachę do muffinek i papilotki. Nakładamy do papilotek po łyżeczce ciasta, tak by oblepiło ono również nieco boczne ściaki papilotek. Na to kładziemy po łyżeczce kremu sezamowego, następnie przykrywamy krem łyżką ciasta. Na szczycie każdej muffinki kładziemy plaster banana. Pieczemy w temperaturze 160 stopni około 25 minut.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    msmariusz

    bardzo fajnie wyglądają
  • 1
    th23
    Opublikowano

    ttrytka

    ciekawie wyglądają
  • 1
    original
    Opublikowano

    iziona

    Piękne i bardzo apetyczne :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    mniam mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    malinyWkuchni

    Ostatnio podłapałam muffinkowy wirus! I chałwa sezamowa leży i się prosi o utylizację :D Myślę, że taki krem można nią spokojnie zamienić.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Betka

    rewelacyjne:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !