Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Blok orzechowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

orzechy 70 dkg
migdały 20 dkg
miód 3 łyżki
czekolada 3 tabliczki
cytryna
cukier puder

Przepis i sposób przygotowania na: Blok orzechowy

Cytrynę parzymy, ocieramy skórkę i wyciskamy sok. Czekoladę ścieramy na tarce o grubych oczkach. Migdały obieramy ze skórki i siekamy. Orzechy mielimy maszynką do mięsa. Miód rozpuszczamy. Do rondelka dajemy rozpuszczony miód, orzechy i czekoladę. Wszystko to smażymy, aż zgęstnieje i cały czas mieszamy, aby się nie przypaliło. Na końcu dodajemy posiekane migdały, otartą skórkę i sok z cytryny. Przygotowaną masę obtaczamy w cukrze pudrze i owijamy pergaminem. Przygotowany blok dajemy do lodówki, aby stwardniał.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwusia 12.08.2013 23:12
fajny przepis
m1monika 16.05.2013 08:14
smaczny :-)
mirosława4 16.03.2013 17:19
dobry taki domowy :)
Ada-Gaba 21.02.2013 21:15
pyszności
Angelika6 18.02.2013 12:57
fajny
berys18 28.01.2013 12:38
pycha słodkości
Wacław 10.11.2012 09:40
pyszny taki deser
Wafelek2601 22.09.2012 09:50
Pycha
romanrafal
romanrafal 05.09.2012 16:25
smaczny
annagebalska 28.08.2012 09:21
ciekawy przepis
IKrakowianka 08.08.2012 22:15
coś przepysznego!
RenataZ-et 28.07.2012 21:38
uwielbiam
olkaaa 28.07.2012 16:01
ale pycha
Łukasz15 11.07.2012 10:24
Uwielbiam
Pani Domu 20.06.2012 20:12
ale pycha
anulka69 19.06.2012 10:31
pycha
jeta72 16.06.2012 22:43
smaczny :-)
Rafał10 15.06.2012 12:03
mniam mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak