Sposób przygotowania

Cytrynę parzymy, ocieramy skórkę i wyciskamy sok. Czekoladę ścieramy na tarce o grubych oczkach. Migdały obieramy ze skórki i siekamy. Orzechy mielimy maszynką do mięsa. Miód rozpuszczamy. Do rondelka dajemy rozpuszczony miód, orzechy i czekoladę. Wszystko to smażymy, aż zgęstnieje i cały czas mieszamy, aby się nie przypaliło. Na końcu dodajemy posiekane migdały, otartą skórkę i sok z cytryny. Przygotowaną masę obtaczamy w cukrze pudrze i owijamy pergaminem. Przygotowany blok dajemy do lodówki, aby stwardniał.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    mniam mniam
  • 2
    original
    Opublikowano

    jeta72

    smaczny :-)
  • 1
    original
    Opublikowano

    anulka69

    pycha
  • 4
    original
    Opublikowano

    Pani Domu

    ale pycha
  • 2
    original
    Opublikowano

    Łukasz15

    Uwielbiam
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    ale pycha
  • 2
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    uwielbiam
  • 1
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    coś przepysznego!
  • 0
    original
    Opublikowano

    annagebalska

    ciekawy przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczny
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    Pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    pyszny taki deser
  • 1
    original
    Opublikowano

    berys18

    pycha słodkości
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Angelika6

    fajny
  • 2
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    pyszności
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    dobry taki domowy :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    m1monika

    smaczny :-)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    fajny przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !