Sposób przygotowania

4 żółtka, mąkę, proszek do pieczenia, 4łyżki cukru dokładnie mieszamy. Zagniatamy ciasto. 1/3ciasta wkładamy do zamrażalki. A pozostałe ciasto rozwałkowujemy i wykładamy do wysmarowanej olejem blachy. Następnie przygotowujemy ser. Miksujemy go z pozostałymi jajami, dodajemy cukru do smaku, cukier waniliowy, margarynę i aromat waniliowy. Dokładnie miksujemy na jednolitą masę. Brzoskwinie odcedzamy z zalewy, kroimy w kostkę i dodajemy do sera, dokładnie mieszamy. Masę wykładamy na ciasto. 4 Białka ubijamy z 4łyżkami cukru i wykładamy na masę serową. Ciasto wyjmujemy z zamrażalki i dzielimy na dwie części. Pierwszą ścieramy na tarce i posypujemy po wierzchu. Drugą połowę mieszamy z kakao a następnie również ścieramy na tarce i posypujemy. Sernik wkładamy do rozgrzanego do 180stopni piekarnika na około 1.5godziny. Smacznego!

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    1j1o1l1a1

    Smaczny serniczek :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    msmariusz

    pięknie wygląda
  • 1
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    muszę wypróbować
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Kamila/kami007

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    magdalea

    wyglada przepysznie
  • 1
    original
    Opublikowano

    Andysz

    rewelacja;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Justyna28

    ekstra:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Klausia

    nie lubię serników, ale na taki to bym się skusiła :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    wlicka

    chyba wypróbuję!!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !