Sposób przygotowania

Kapustę włożyć do rondla, zalać wodą, wypłukać, odcedzić. Dodać utartą na tarce o dużych oczkach marchewkę, liść laurowy, wlać odrobinę wody, wsypać angielskie ziele, kminek i gotować około 20 minut. Na smalcu podsmażyć pokrojoną w pół plasterki kiełbasę, zeszklić posiekaną cebulę, dodać do kapusty i gotować do miękkości. Przyprawić do smaku pieprzem, ewentualnie solą.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    msmariusz

    bardzo lubię
  • 1
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    muszę wypróbować
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    ależ ja ją lubię!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    bardzo smaczny dodatek
  • 0
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Taka kapustka to coś pysznego.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !