Sposób przygotowania

Mięso umyć, osuszyć w papierowym ręczniku, natrzeć przyprawą do gyrosa, przeciśniętym przez praskę czosnkiem, oprószyć odrobiną soli, przyprawą do potraw Kucharek i pieprzem. Udka ułożyć w miseczce, przykryć i włożyć na 1-2 godziny do lodówki. Następnie ułożyć w brytfannie, skropić olejem, wlać odrobinę wody, włożyć do piekarnika. Piec w temp 200 stopni około 1 godziny, polewając od czasu do czasu powstałym sosem. 15 minut przed końcem pieczenia kurczaka wsypać obgotowane ziemniaki, oprószyć pieprzem, papryką, wymieszać z powstałym sosem, zrumienić.

Komentarze

  • 2
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    bardzo lubię
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    uwielbiam takie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !